Leto u Sokobanji

Sastav i likovni rad na temu „Leto“ poslala je Nataša Milić, učenica petog razreda O.Š. „Mihajlo Pupin“, Veternik.

Sećanje na leto

Sećanje na leto

Ovo leto je bilo veoma dugo i toplo. Svi su negde putovali, pa tako i ja. Nekoliko dana sam provela u Sokobanji. Ona se nalazi u dolini između dve planine Rtanj i Ozren. Putovala sam sa mamom, tatom i bratom. Kada smo stigli u Sokobanju svi smo bili oduševljeni njenom lepotom.

Ušli smo u stan i čim smo se raspakovali krenuli smo u obilazak grada. Svaki dan smo se šetali kako bi je što bolje upoznali. Sokobanja je dobro mesto prelepo za odmor u bilo koje godišnje doba. Kroz grad protiče reka Moravica. Njena voda je bistra i hladna,to je odlika svih planinskih rečica.

Posetili smo razna zanimljiva mesta: Sokograd, Lepteriju, Boriće, Hajduk Veljkovu česmu, park Banjica .. Stanovnici Sokobanje su veoma prijatni i ljubazni. Tamo ima mnogo dece i igrališta, pa sam imala društvo za igru. Često smo išli na plažu da se kupamo. Svake večeri smo svi zajedno išli u šetnju po šetalištu Sokobanje. Nakon večernje šetnje odlazili bi na neki koncert ili nastup.

Kada smo trebali da krenemo kući bilo mi je žao što odlazim iz tako lepog grada, ali sam bila srećna što ću se vratiti svojoj kući i prijateljima. Ovo leto ću pamtiti po lepom provodu i dobroj zabavi. Sigurna sam da će mi ovo leto ostati u sećanju još dugo, dugo.

Nataša Milić

(0/5)0
Овај унос је објављен под Дечији радови, Литерарни. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *